september 2013

In my purse

Interessert i å se hva jeg har i vesken min? Ta en titt da vel:


Veske // Michael KorsHeadset og I-pod: Det må jeg ha med meg fordi det alltids finnes situasjoner hvor jeg føler for å høre på musikk.
Penn: Jeg har ofte med meg både penn og notatbok, dette fordi jeg liker å skirve ned ideer til bloggen med engang jeg kommer på noe.
Solbriller(Ray Ban): Disse er ALLTID med meg! Man vet aldri når solen dukker opp, eller når man rett og slett føler for å gjemme seg bak et par glass.
Nøkler: Husnøkler har jeg alltid med meg. Har glemt det et par ganger for flere år tilbake og har endt opp med å bli stående ute til noen har anledning til å komme og åpne til meg. Utrolig kjedelig, så det gjør jeg ALDRI igjen!! Bilnøkler har jeg også alltid med meg.
Leppestift: Alltid greit dersom man føler for å freshe jeg opp litt i løpet av dagen.
Strikk: Må ha det, bare må ha det!
Mobil og etui(I-phone 5 og Michael Kors etui): Et must! Trenger jeg å si noe mer?
Lommebok(Marc By Marc Jacobs):  Virkelig nødvendig, kunne ikke klart meg uten en eneste dag.
Selvutløser: Jeg har med meg kamera og selvutløser nesten uansett hvor jeg drar. Plutselig finner jeg noe jeg vil ta bilde av. 

               

24.09.2013Bukse // Designers Remix, sko // Acne, topp, jakke & ringer // H&M, solbriller // Rayban, lue // FWSS

All black

 

Jakke // 2ND DAY, sko & topp // Acne, caps og ringer // H&M, bukse // Tiger of Sweden

Likte dere antrekket?

Svar på spørsmålsrunden

Først og fremst vil jeg bare si tusen takk til alle som tar turen innom bloggen min og til dere som legger igjen så mange fine kommentarer!  Jeg får mest lyst til å klemme dere hele gjengen ♡

Det har kommet inn endel spørsmål, noe som er utrolig hyggelig. Jeg skal prøve å besvare alle så godt jeg kan!☆ Hva tenkte du da du fant ut at du var gravid?

Min første tanke da jeg så plusstegnet på graviditetstesten var: DETTE KLARER JEG! Jeg var aldri i tvil, jeg er sta som person og dersom jeg bestemmer meg for noe, så blir det slik. Den egenskapen er jeg glad jeg har i og med at de aller fleste skulle ha en mening rundt mitt valg. Hadde jeg vært lettpåvirkelig, hadde ikke Liam vært her den dag i dag!

Hvor lenge var du og faren sammen før du ble gravid?

Det var ikke spesielt lenge, skal jeg være ærlig så husker jeg ikke nøyaktig.Hva sa familien når du sa til dem at du var gravid?

Mamma var tilstede da jeg tok graviditetstesten og begynte å gråte da plusstegnet kom til lyne. Både hun og pappa var veldig skuffet i og med at jeg bare var 18 år og de trengte tid til aksepterte det. For pappa var det vel viktigst å finne ut om det faktisk var dette jeg ville og for mamma så snudde alt seg til noe positivt da hun fikk bli med på ultralyd i uke 18 av svangerskapet. I dag er de stolte besteforeldre til Liamgullet begge to og det er selvfølgelig noe jeg setter stor pris på. Min farmor var vel den som støttet meg mest den første tiden og gleden min morfar viste var ubeskrivelig. Han var utrolig rørt og takknemlig for at han skulle få oppleve å bli oldefar. Resten av familien hadde vel blandede følelser, noe som også gjaldt mine venner. De aller fleste var glade på mine vegne, men også bekymret for at jeg var så ung. Heldigvis er jeg glad for at ingen tvilte på meg i en framtidig morsrolle. Jeg er et omsorgsmenneske og knytter fort sterke bånd til mennesker jeg møter og barn har alltid vært noe av det mest fantastiske jeg har visst om i denne verden. Det rareste med det hele var vel at de personene som kjente meg minst var de som skulle ha flest meninger om MITT valg. Det er vel noe jeg aldri kommer til å tilgi enkelte for!

Hvorfor er du alenemor?

Jeg er alenemor fordi jeg og barnefaren valgte å gå fra hverandre. Jeg har den daglige omsorgen for Liam noe som vil si at han er hos meg store deler av måneden. Likevel deler jeg foreldreansvaret med Liams pappa.

☆ Hvordan er det å være alenemor?

Det å være alenemor er tøft. Det vanskeligste med å være alenemor er definitivt at jeg er alene om alt. Hvis Liam lærer seg å gjøre nye ting, så er jeg alene om å kjenne på stoltheten og gleden rundt hans utvikling. Dette gjelder også de dagene han er sliten og ikke vil sove eller rett og slett bare er sur, da er jeg alene om det også. Jeg savner å ha en i hverdagen som jeg kan dele små og store gleder og sorger med. Likevel så slipper jeg å diskutere med en annen hvordan man skal gjøre små ting i hverdagen i forhold til Liam. Jeg bestemmer og gjør ting akkurat på min måte ;) Jeg er føler meg veldig priviligert som har en så frisk og vakker sønn.

Hva er det mest fantastiske ved å være mor?

Det er så mye!  Men uansett hvordan jeg ser ut, hva jeg sier eller gjør så er jeg alt for et lite menneske og jeg har en gutt som elsker meg for den jeg er og som aldri dømmer meg. Det må være noe av det mest fantastiske ved å være mor. Det er også godt å tenke på at jeg kan elske et menneske så høyt at alt for foretar meg i løpet av en dag er for at Liam skal ha det bra. Liams behov blir alltid prioritert først.

Hvordan klarer du deg som alenemor, får du hjelp av noen?

I følge mine nærmeste(venner og familie) så gjør jeg en god jobb med Liam og takler rollen som alenemor bra. Dette er noe jeg selv kan si meg enig i uten at det skal tolkes som skyt. Jeg er stolt over å være mamma til verdens beste Liam. Sånn i hverdagen så har jeg ikke noe hjelp, men Liam er jo hos pappan sin noen ganger også får jeg hjelp til barnepass de gangene det lar seg gjøre. På onsdag var jeg i foreldremøte i barnehagen blant annet og da stilte min far opp som barnevakt. Jeg er evig takknemlig!

☆ Får du lite tid til å gjøre andre ting i og med at du har baby?

Jeg har jo mindre tid til å gjøre ting jeg selv har lyst til nå, i forhold til før jeg fikk Liam. Men det er jo en prioritering jeg selv har valgt å gjøre når jeg tok valget om å bli mamma. Jeg hadde jo blant annet ikke noen russetid i og med at jeg var gravid, men jeg føler jeg sitter igjen med noe som en mer verdifullt. Alt handler egentlig om god planlegging! Når Liam har lagt seg så kan jeg ikke dra på butikken for eksempel, så jeg må alltid handle inn tidlig på dagen. De gangen jeg ikke har Liam så prøver jeg å finne på ting med vennene mine. Flere av mine venner har flyttet til andre byer for å studere, mange går skole her hjemme eller jobber mye, flere har kjærester og det gjør jo at de også er mer opptatt nå enn tidligere. Likevel passer vi på å møtes så ofte vi kan og setter vel mer pris på de stundene vi får sammen nå. Vennene mine er også veldig flinke til å komme på besøk hjemme hos meg når jeg har Liam, noe jeg er veldig takknemlig for. Liam er også ofte med når jeg skal møte venner fordi han har et godt forhold til mange av de. Liam er heldig som har så mange flotte mennesker rundt seg og som bryr seg om han.

☆ Bor du og Liam for dere selv?

Nei, akkurat nå bor vi hjemme hos pappan min. Her har vi eget bad og både jeg og Liam har eget soverom. Vi skal flytte ut når vi finner en plass å bo, forhåpentligvis veldig snart. Jeg leter hver dag etter nye leiligheter. I og med at jeg har Liam så setter jeg også endel krav i forhold til hvor leiligheten skal ligge osv. Det er veldig viktig for meg at han får fortsette i samme barnehage og ha et trygt miljø rundt seg.

☆ Hvordan er din dag som mor?

Dagene som mamma er aldri like, men i korte trekk så er vi oppe rundt 6-7. De dagene jeg har skole, spiser Liam frokosten i barnehagen. De andre dagene prøver vi å få til frokost sammen før jeg kjører han i barnehagen. Når Liam er i barnehagen så har jeg ulike ting jeg driver med. Blant annet skole, møter, vasking av hus og klær osv. Jeg prøver også å få hentet Liam litt tidligere noen dager for at vi skal få mest mulig tid sammen når vi enda har muligheten. Når barnehagedagen er over, lager vi middag og ofte tar vi oss en tur ut for å leke. Ellers går resten av dagen med til å bade, lese bøker, synge nattasanger, male, tegne, pusle, kjøre med biler osv. Liam legger seg rundt sju hver kveld og når han har sovnet sitter jeg med lekser, får besøk av venner eller driver med litt andre ting i huset. Det er mye som skal planlegges i forhold til neste dag, så det blir også kveldene brukt til.

☆ Studerer du?

I år går jeg siste året på videregående hvor jeg kun har spansk, fordi jeg er ferdig med resten av fagene. Jeg har også planer om å benytte dette året til å ta opp noen fag til privatist.

☆ Hva skal du utdanne deg som?

Siviløkonom. Har planer om å gå fem år på Handelshøyskolen i Trondheim.

Jobber du?

Jeg jobber ikke akkurat nå, men leter etter jobb og har muligens kanskje ordnet meg med en. Venter bare på svar fra arbeidsgiver.

Noen positive og negative ting ved å være mor?

Dette er et utrolig godt spørsmål og skal jeg være ærlig så vet jeg ikke helt hva jeg skal svare. Det er utrolig mange positive ting ved å være mor, noe jeg også har nevnt over. Jeg elsker å være mamma og ha ansvar for et lite barn. Jeg bruker store deler av min tid og mine tanker på Liam og jeg får så utrolig mye igjen for det. Hvis jeg en dag er litt sliten, så er Liam den som får meg i godt humør. Det kan være ved at han roper *mamma* når jeg kommer og henter han i barnehagen og at han kommer løpende mot meg og gir meg en stor klem. Liam er alt for meg og jeg er så inderlig takknemlig for at jeg kan få barn. Jeg er heldig! Jeg vet ikke helt om jeg kan finne noen negative ting ved å være mor, det eneste er vel at jeg ikke kan gjøre alt til en hver tid, men med god planlegging så går det fint likevel. Jeg tenker at det er bare en gang jeg kunne angret på at jeg ble mor og det må være hvis det noen gang skulle skje noe med Liam.

☆ Bruker du å styre mye med håret, fikse det osv?

Litt usikker på hva dette spørsmålet innebærer, men jeg er en ordentlig "jente-jente" og er veldig glad i å pynte meg og ordne håret mitt. Så når jeg har tid og mulighet så retter jeg ut, krøller eller fletter håret . Det er ikke noe jeg får gjort hver dag i og med at jeg har mye å gjøre, men de gangene jeg har tid så liker jeg å gjøre det. I og med at jeg har så langt hår som jeg har så synes jeg også at det er viktig å ta vare på det. Det er ikke pent med en langt, uflidd hår. Men om dette spørsmålet også innebærer mine frisørbesøk, så skal jeg glatt innrømme at jeg ikke har vært hos frisøren siden desember. *Hark* Det er vel på tide å ta seg en tur igjen, kanskje til jul ? hihi

☆ Hva synes du er viktigst å gjøre med seg selv(klær, sminke, hår osv)?

Hm, vanskelig spørsmål! Men sånn generelt så synes jeg at det aller viktigste er å være ren og lukte godt. Og å kle seg etter annledningen, med det mener jeg at men ikke skal gå i miniskjørt på foreldremøte f.eks. Det er også for meg viktig å sminke meg litt, selv om det ikke alltid trenger å være mye.

☆ Synes du toppbloggere(til tross for lite aktivitet i bloggingen) fortjener å være på topplisten?

Hm, godt spørsmål. Jeg vet ikke om jeg føler at jeg står i noen posisjon til å utdype meg om dette. Tenker at de aller fleste som er på topplisten fortjener å være der. Og jeg tror de har lagt ned en innsats for å komme dit. Men samtidig er jeg innom mange blogger i løpet av en dag og flere av disse er mindre blogger som ikke er på topplisten og ut i fra det jeg ser, så er det mange andre som legger ned mye arbeid bak bloggen sin og som også fortjener å være der. Men blogg handler også om markedsføring, man må være litt smart og tenke litt ut av boksen. Tror også det er viktig å sette pris på hver enkelt leser og tenke på de besøkende som *kunder*. Og alle vet jo at i alle jobber så skal kundens behov tilfredstilles. Det vil si at man må blogge om sine interesser, men også tenke over hva leserne vil ha.

 

♡♡

Lurer du på noe?

For at dere skal få et forhold til bloggen min, så synes jeg det er viktig at dere kjenner til meg og min historie. Så hvis det er noe dere lurer på, så er det bare å spørre, så skal jeg svare så godt jeg kan!

Kanskje dere har spørsmål i forhold til livet som alenemor, svangerskap, fødsel eller det at jeg er en ung mor?

12.09.2013

Genser // Designers Remix, bukse // Tiger of Sweden, sko // Acne, veske // Tory Burch

Hva synes dere om antrekket?

Sengegavl

Photo // Living


Liam og jeg er jo som kjent på jakt etter ny plass og bo og i den forbindelse har jeg kjøpt en nydelig sengegavl. Noe må jo jeg også gjøre i mellomtiden, til vi finner vårt framtidige hjem.

Denne er fra Living og er helt utrolig fin. Hva synes dere ?